Så här fungerar det att anlita oss:

Du väljer själv hur mycket du vill involvera oss i din produktion. Du kan utnyttja oss enbart för tillverkning av CD eller välja ett komplett skivpaket med grafisk formgivning, mastering, EAN-kod etc. Du behöver inte ha eget företag för att anlita oss.
  • Läs om våra skivpaket. Vill du ha någonting utöver dessa standardpaket så hör av dig om offert. Du kan beställa per telefon eller mail. I bägge fall får du en bekräftelse så att vi har förstått varandra rätt. Vi skickar även två delfakturor via post eller mail; en att betala när produktionen startas och en när produktionen är klar för leverans.
  • Vi skickar dig ett intromail med vår checklista. Där kan du läsa om vad du behöver ha vetskap om, och ta tag i.
  • Du fyller i din NCB-anmälan och skickar, eller mailar, kvittot till oss. (Innan dess får vi inte trycka din skiva!) Om du har skrivit materialet själv och upplagan är max 1000 ex får du oftast ett fribrev från NCB.
  • Du skickar din mixade CD och bildmaterial till omslaget med instruktioner om hur du vill ha det utformat till oss, helst på CD-R via post. Föredrar du att skicka digitalt, går vi igenom hur det ska ske på bästa sätt. Har du redan mastring och formgivning klar så skickar du det färdiga materialet.
  • Vi skickar din musik till ett mastringsföretag som mastrar din musik och PQ-kodar din skiva. Vi skickar lyssningsex till dig så att du får godkänna mastringen. Vi beställer och infogar din EAN-kod och ev övriga koder och logotyper på ditt omslag. Vi formger ditt omslag efter dina önskemål och gör ett tryckfärdigt original. Vi skickar korrektur som pdf till dig för godkännande. Vi skickar skivan och layouten till tryckeriet/presseriet. Vi levererar dina skivor till dig.
  • För mastring samarbetar vi med Masteringstudion. De erbjuder mastring på två nivåer, med lite olika prislapp. Klarar man sig med den enklare varianten, kostar den 1000:- + moms och inkluderar infogande av ISRC-koder och EAN-kod (om sådana finns). Låtarna balanseras och optimeras volymmässigt, brus och annat mellan låtarna tas bort och sedan PQ-kodas mastern för överföring till audio-cd. Den mer avancerade varianten kostar 3500:- + moms. Allt som görs i den enklare mastringen ingår. Dessutom balanseras ljudet individuellt mellan frekvensbanden med hjälp av avancerad EQ och effektiviseras med kompressor/limiter för att kompensera dynamiska brister. Låtarna ges en jämn ljudnivå och det blir mer tryck i ljudet.

Ifall du enbart önskar tryckning/pressning: kontakta oss för rätt mallar!